| | | | | |  
 
 

Vi tar tempen på Mikael Wiehe


Urproggaren som på 70-talet ledde Hoola Bandoola nådde härom året en helt ny publik tack vare "Så mycket bättre" - på söndag spelar Mikael Wiehe i Östersund.
 
Lyssnar mest på just nu: Mest sådana som är äldre än jag själv, Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, artister som lyckats åldras med värdighet, vilket jag gärna skulle vilja kunna göra också.
 
Det missar jag aldrig på tv: Med stor behållning har jag sett intervjuserien "Min Sanning", men också till min stora förvåning "Jills Veranda", där finns en ton jag uppskattar och jag gillar verkligen blandningen av gäster där.
 
Sport jag har stenkoll på: Nej, någon sådan finns inte
 
Konstnär jag vill ha på väggen: Ola Billgren
 
Senaste impulsköp: Jag impulsköper inte, begreppet shopping finns inte för mig, jag planerar det jag handlar
 
Bästa förfestmusiken: Bachs cellostycken
 
Fikar gärna på: Jag går ytterst sällan på café, hinner helt enkelt inte, möjligen på semestern.
 
Person jag vill träffa: Vid flera tillfällen har jag sökt upp människor jag velat träffa. Någon jag hade velat samtala med är Fidel Castro, jag tror vi hade haft många intressanta saker att diskutera.
 
Artist jag vill se: Ry Cooder
 
Läser helst: Unga kvinnliga poeter som Jenny Wrangborg.
 
Favoritråvara: Lammfilé
 
Favoritprodukt på apoteket: Det är ingen favoritbutik för mig
 
I min dvd-spelare: Jag fick en dvd om en kvinna som mist sitt barn, en otroligt gripande film. Dessutom har jag sett igenom filmer från min turné förra våren för att slipa på den här turnén.
 
Låt jag ogärna erkänner att jag gillar: Hm, om någon tror att jag nu skulle avslöja att jag lyssnar på Abba i smyg, så kan jag berätta att jag kan lyssna på dem helt öppet och uppskatta deras melodier som ofta är väldigt slagkraftiga. Så nej, det finns inget jag inte vill erkänna att jag lyssnar på.


Östersundsposten, 27 mars 2014