Mikael Wiehes gästbok - Skriv en rad
Namn Meddelande
phpBook Ver. 1.60 © 2005 by Age Bosma
Alexis Gainza Solenzal
Ort/land :
Kuba/Sverige

Inga gatubarn på Kuba? Inga barn med uppsvullna magar? Inga hungriga barn? För att veta sanningen om hur det egentligen förhåller sig vad gäller barnens situation och rättigheter på Kuba måste regeringen i första hand tillåta fri press på Kuba så att journalister, såväl kubanska som utländska kan redovisa om den verkliga situationen vad gäller föreliggande område, och inte bara basera sina uttalande på statlig propaganda. Vi kubaner som själva gått igenom de sk. revolutionens landvinningar vet att denna propaganda är inte bara långt ifrån san utan även en skymf mot Kubas folk. Om detta ska vi mera berätta...

Alexis Gainza Solenzal
Chfefredaktör för tidskriften Misceláneas de Cuba

Visa användarens hemsida
Roxanda


Wiehes: Det var en tid lång, lång tillbacka jag kunde trala; trala; trala utan vidare dina sånger.

Mest var p.g.a. Björn Arvzeljus, manen som alltid upptog min uppmärksamhet. Nu, när du går modig och pratar om demokrati, kolonisering och fattigdomen i Latinamerika, tar du som exempel Kuba. Du borde, efter att ha kommit till dina 60 år, tagit kraget på dig att verkligen fördjupa dig i vad en diktatur som liksom Castros totalitära makt råder på ön. Att landets vinningar uppstår fortfarande med att upprepas att: Utbildningen, hälsovård och friheten är fortfarande det bästa på Kuba i jämförelse med Latinamerika är det sämsta man kan höra under den ny påbörjat milenium.

Skicka E-post till användaren
Alexis Gainza Solenzal
Ort/land :
Kuba/Sverige

Bäste Christer Myrén, Kuba ska varken jämföras med Sverige eller med Syd- och Mellanamerika, utan med vad kubanerna själva är kapabla att åstadkomma förutsatt att det råder ett demokratiskt system som tillåter dem utöva inflytande över politik, ekonomi, kultur mm. Med andra ord, ett system som överlämnar landets suverenitet till dess egentliga ägare - folket.

Alexis Gainza Solenzal
Chefredaktör för tidskriften Misceláneas de Cuba

Visa användarens hemsida
Christer Myrén
Ort/land :
Örebro

Att jämföra Cuba med Swerige är intte rättvist. Cuba ska jämföras med länderna i syd- och mellanamerika.
Då kan man se, trots den fattigdom som råder, att det finns inga gatubarn, ej heller barn med uppsvullna magar. Som man kan se i den fria världen.
Allt är inte perfekt, men kan man begära det idag? Av Cuba, varför beggär man inte det av USA? Där finns fler barn som får gå och lägga sig hungriga på kvällen.

 
Alexis Gainza Solenzal
Ort/land :
Kuba-Sverige

(del 3)
Om vilket slags paradis Kuba egentligen är kan läsas förresten i den bästa boken en svensk någonsin har skrivit om det karibiska landet - ”En gång i Havanna”. Författaren? Björn Afzelius, nära vän till Mikael Wiehe från Hoola Bandoola Band-tiden, en man med stark civilkurage som säkerligen vänder sig i graven när han hör sin gamle kollega sjunga lovsånger till Castroregimen.



Alexis Gainza Solenzal

Exilkuban och chefredaktör för tidskriften Misceláneas de Cuba

Författare till boken Kuba sett ur exilen (Silc 2004)

Visa användarens hemsida Skicka E-post till användaren
Alexis Gainza Solenzal
Ort/land :
Kuba-Sverige

Varken Amnesty International eller Röda korset tilläts tillträde till Kubas fängelsegulag som enligt Kubanska kommissionen för mänskliga rättigheter och nationell försoning omfattar idag mera än 200 anstalter. Närmare 20 procent av landets befolkning bor idag i landsflykten. Bland dem finns gott om politiska och samvetsfångar som blivit torterade under sin vistelse i Castros fängelse. Mot denna bakgrund svårligen skulle en latinamerikan betrakta Kuba som sitt drömland. Många latinamerikaner som bosatt sig där har ju upplevt mardrömmen och lämnat skyndsamt ön. Som de allra flesta kubaner har de insett, att öns svårigheter långt ifrån beror på USA (något Wiehe ständigt antyder) utan i första hand på det rådande totalitära förtryck som genererat allmän fattigdom och desperation.

Alexis Gainza Solenzal

Exilkuban och chefredaktör för tidskriften Misceláneas de Cuba

Författare till boken Kuba sett ur exilen (Silc 2004)

Skicka E-post till användaren